Sprogimas

Prestižinį Vilniaus rajoną ims puošti auksas ir brangakmeniai

Istoriniame Vilniaus senamiestyje, palei Vilnelės vingius besikuriantis Paupys tampa projektu, siekiančiu transformuoti įsisenėjusį sostinės rajonų įvaizdį. Paupys tampa ne tik vieta gyventi, bet grožio, kultūros, meno, bendruomeniškumo lopšiu. Tokie traukos centrai, kaip Paupio turgus ir kino teatras jau spėjo sukurti išskirtinę atmosferą, o ketvirtadienio vakarą čia grakščiai atsikraustė aukštoji juvelyrika, žadanti auksu ir brangakmeniais puošti Paupio svečius bei gyventojus.

„V 2O Auk štosios Juvelyrikos“ namų atidarymo renginyje būriavosi gausybė kviestinių svečių, tarp kurių – „ MANILLA “ įkūrėja ir gydytoja Rūta Merkytė,  verslininkė Vidmantė Martikonytė, TV laidų ir renginių vedėja Laura Imbrasienė, aktorė Redita Dominaitytė, investicijų valdymo bendrovės „Eika Asset Management“ valdybos narė Indrė Dargytė, dailininkė, grafikė Edita Suchockytė ir kiti. Vaišes ruošė virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas, šventės erdvę dekoravo floristė Eglė Kazokaitė.

„Norime, kad mūsų dėka žmonės turėtų progą iš tikrųjų patirti juvelyriką. Degustuoti ją. Neskubant, įtraukus visas savo jusles pažinti tiek jos kūrėjus, turinčius savo braižą, tiek pačius kūrinius. O taip pat technologines subtilybes, medžiagų vertę, tauriuosius metalus, brangakmenius, jų charakteristikas , įvairiausius mitus ”, – sako V2O Auk štosios Juvelyrikos įkūrėja, juvelyrė Viktorija Orkinė.

Pasak autorės, atsinaujinęs prekės ženklas pradeda naują etapą, stengdamasis pabrėžti juvelyrikos prasmių prasmę žmonių gyvenimuose. „Kiekvienas juvelyrikos dirbinys, atradęs savo šeimininką, jam tampa savitu ženklu, bylojančiu apie tai, kas svarbu. Tai ženklas – f razė, kurią naudojo nuo senovės istorijos laikų. Ženklams žmonės visada suteikdavo didžiulę reikšmę – stebėjo dangaus kūnus, gamtą, gyvūnus , k itus žmones. Ne tik stebėdavo, bet ir patys kūrė savo ženklų sistemas. Pradėjo juos piešti ant uolų , š ventykų, vazų. Margindavo kūnus, puošėsi tatuiruotėmis, aksesuarais “, – pasakoja juvelyrė.

Prekės ženklo įkūrėja įsitikinusi – „i ki pat šių dienų žmonėms reikalingi ženklai. Per juos mes suprantam e  pasaulį ir patys pasauliui apie save nešam žinutę . Mokant savo ženklų kalba gyvenimas pasidaro daug ypatingesnis , o p apuošalai visada buvo viena pagrindinių simbolizmo formų . Juose galima užkoduoti begalę prasmių : „ a š vedęs“, „ a š susituokusi “, „ p ažadu t au savo meilę“, „priklausau šiai šeimai“, "man puikiai sekasi kerjeroje", "mėgstu laužyti taisykles", "vertinu tradicijas" ir t.t.“

 „V2O Aukštoji Juvelyrika“ archyvo nuotr.



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode