Sprogimas

Irakas neterminuotam laikotarpiui stabdo visus keleivinius skrydžius į Minską. Iš Irako į Baltarusijos sostinę skris tik tušti lėktuvai, parsigabenantys Irako piliečius atgal, skelbia šios šalies Civilinės aviacijos administracija.

„Remiantis Vyriausybės nurodymais, Irako Civilinės aviacijos administracija skelbia stabdanti visus skrydžius iš Irako į Minską su „Iraqi Airways“ kompanija ar kitais nacionaliniais vežėjais, veikiančiais šalyje, iki tolimesnio pranešimo“, – rašoma feisbuke penktadienį paskelbtame įraše.

„Bus leidžiami tik skrydžiai iš Baltarusijos tam, kad būtų grąžinti Irako piliečiai. Šie lėktuvai iš Irako išskris be keleivių“, – priduriama jame.

Anksčiau šią savaitę apie skrydžių stabdymą savaitei buvo pranešusi ir pati valstybinė kompanija „Iraqi Airways“, tačiau Minską vis dar pasiekdavo privačios kompanijos „Fly Baghdad“ lėktuvai. Tiesa, ir šios kompanijos vėliau šią savaitę planuoti skrydžiai buvo atšaukti.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo daugiau kaip 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Dauguma jų – irakiečiai.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Lietuvai šią savaitę pradėjus taikyti apgręžimo priemones, neteisėtų migrantų srautai per Baltarusijos sieną gerokai sumažėjo, tačiau išaugusius neteisėtus sienų kirtimus dažniau fiksuoja kaimyninės Lenkija ir Latvija.

AFP-Scanpix nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode