Sprogimas

Kultūros paso paslaugų rinkiniui – per 900 naujų paraiškų

rinkiniuiLietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka baigė paslaugų pagal Kultūros paso programą paraiškų priėmimą, kuris vyko naujoje Kultūrinės edukacijos sistemoje. Pasibaigus kvietimui, paaiškėjo, kad kultūros įstaigos ir organizacijos, taip pat kultūros edukatoriai ir menininkai pateikė 958 paraiškas, Kultūros paso programai siūlydami savo edukacines kultūros ir meno paslaugas, skirtas 1–12 klasių mokiniams.

Gautos paraiškos jau perduotos Kultūros paso ekspertų komisijai, kuri, vadovaudamasi Kultūros paso paslaugų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašu, įvertins gautas paraiškas, ar jos gali papildyti Kultūros paso paslaugų rinkinį. Šios paslaugos bus teikiamos nuo vasario 6 dienos. 

Kultūros paso paslaugų rinkinį šiuo metu sudaro per 3000 įvairiausių kultūros renginių ir edukacinių užsiėmimų: kultūros paveldo, etninės kultūros, architektūros, cirko, baleto, kino, lėlių teatro, dramos teatro, literatūros ir kt. Moksleiviai kartu su mokytojais ar individualiai edukacinius renginius pasirenka atsižvelgdami į jiems skiriamas lėšas, savarankiškai arba su grupe nusprendžia, kokios srities ar vertės paslaugas užsisakyti.

Nacionalinei bibliotekai bendradarbiaujant su Kultūros bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijomis, blokų grandinės technologijos (angl. blockchain) pagrindu sukurta naujoji Kultūrinės edukacijos sistema palengvins kultūrinės edukacijos paslaugų užsakymą ir apskaitą, taip pat suteiks unikalią galimybę moksleiviams turėti virtualią piniginę su valstybės skiriamomis lėšomis Kultūros paso programos paslaugoms.

Kultūros pasas – priemonė, leidžianti moksleiviams valstybės lėšomis lankytis kultūros ir meno renginiuose: spektakliuose, koncertuose, parodose ir kitose pažintinėse bei edukacinėse kultūros veiklose. Atsižvelgiant į amžiaus grupę, moksleiviai kultūros ir meno paslaugomis gali pasinaudoti dalyvaudami kartu su klase ar grupe, o nuo 16 metų paslaugomis gali naudotis ir individualiai. Kultūros pasas skirtas mokiniams, besimokantiems pagal bendrojo ugdymo (išskyrus suaugusiųjų bendrojo ugdymo) programas. Kultūros paso programa pradėta įgyvendinti 2018 metais.   

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos archyvo nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode