Sprogimas

Atėjus paukščių perėjimo ir jauniklių vedimo metui ribojamas kai kurių saugomų teritorijų lankymas

metuiValstybinė saugomų teritorijų tarnyba informuoja, kad nuo balandžio 1-os iki rugpjūčio 1-os dienos draudžiama lankytis kai kuriuose gamtiniuose draustiniuose ir kitose gamtiniu požiūriu vertingose teritorijose. Tuo metu gamtoje vyksta daug gyvybiškai svarbių procesų – peri paukščiai, jauniklius veda žinduoliai, todėl bet koks jų trikdymas gali turėti neigiamą poveikį.

Šiuo laikotarpiu lankymas ribojamas ornitologiniuose, teriologiniuose, herpetologiniuose, entomologiniuose, telmologiniuose draustiniuose. Daugiau apie draustinius galite sužinot čia.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymu išimtys yra taikomos tuomet, kai vykdomi aplinkos tyrimo, aplinkos monitoringo, mokslo tiriamieji darbai ir jiems vykdyti yra gautas atsakingos institucijos pritarimas. Taip pat vykdant aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę ir valstybinę saugomų teritorijų kontrolę, arba kai nustatytas draudimo lankytis laikotarpis aplinkos ministro įsakymu paankstintas arba pratęstas ne ilgiau kaip 30 dienų. Daugiau informacijos rasite čia, skyriuje Saugomos teritorijos, 77, 78, 81 straipsniuose. 

Atkreipiame dėmesį, kad minėtų draustinių teritorijoje gyvenančių asmenų veikla nėra priskiriama teritorijos lankymui.

Primename, kad pavasarį prieš keliaudami į saugomas teritorijas visuomet pasitikslinkite lankymosi galimybes, kreipdamiesi į saugomos teritorijos, į kurią vykstate, direkciją.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos informacija

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode