Parama dėkojame




Sprogimas

Drabužių priežiūra: ką reikia žinoti?

skalbykleĮsigiję naujus drabužius, visuomet tikimės, kad jie kaip įmanoma ilgesnį laikotarpį nepraras savo pirminės išvaizdos ir mes galėsime juos vilkėti ne vieną sezoną. Visgi, ar tokie norai pavirs realybe, priklausys ir nuo mūsų pačių – rūbų ilgaamžiškumą iš dalies lemia ir tinkama jų priežiūra. Šį kartą pakalbėsime apie pagrindinius aspektus, kuriuos šia tema Jums reikėtų žinoti.

Atidžiai skaitykite drabužių etiketes

Nors galima surasti įvairiausių patarimų, kaip tinkamai prižiūrėti drabužius, jų tikrai negalima pritaikyti kiekvienam jų tipui. Dėl to pirkdami naujus rūbus ant jų visuomet galime rasti etiketes, kuriose nurodomos priežiūros rekomendacijos. Tikrai ne kiekvienas iš mūsų susipažįsta su šiomis instrukcijomis, tačiau norint audiniams suteikti tinkamą priežiūrą, tai padaryti yra būtina. Tik taip žinosite, kuriuos rūbus galima skalbti skalbimo mašinoje, kokią temperatūrą pasirinkti ir kaip tikslingiausia būtų juos džiovinti – pagal tai galėsite susiplanuoti tolimesnius darbus. Tad nukirpę etiketes, neskubėkite jų išmesti ir gerai išnagrinėkite jose pateiktą informaciją: vėliau liksite patenkinti tokiu savo sprendimu.

Skalbkite rečiau ir tai darykite teisingai

Visuomet norisi dėvėti švarius, kvepiančius drabužius, tačiau tikrai nėra būtinybės juos skalbti po vieno dėvėjimo – jei ant rūbų nesimato akivaizdžių nešvarumų, juos drąsiai galite apsivilkti dar porą kartų. Taip ne tik paretinsite skalbimo mašinos naudojimą, bet ir mažiau kenksite audiniams. Kai kurie iš jų nuo dažno skalbimo gali išblukti, prarasti elastingumą, o kartais – net ir susitraukti.

Kai visgi ateis laikas juos išskalbti, tai taip pat reikės daryti teisingai. Dažniausiai klystama pasirenkant pernelyg agresyvius skalbiklius ir persistengiant su jų kiekiu. Idealiu atveju turėtumėte paieškoti atitinkamam audinių tipui tinkančios skalbimo programos. El. parduotuvėjePigu.lt Samsung skalbimo mašinos ir kitų gamintojų siūlomi prietaisai pasižymi funkcionalumu: šiuolaikiškų technologijų dėka jie gali pasirūpinti net ir jautresniais audiniais.

Pasirūpinkite drabužiais po skalbimo

Dėl džiovyklės naudojimo dažniausiai yra nesutariama: neretai galima išvysti patarimų leisti audiniams išdžiūti natūraliu būdu, tokiu būdu užtikrinant ilgesnį jų tarnavimą. Tačiau jeigu tam neturite pakankamai laiko ar vietos ir džiovykle leidžia naudotis atitinkamų drabužių gamintojai, tikrai galite pasitelkti ir šį laiką taupantį prietaisą. Naudojant juos, dažniausiai rūbus galima lengviau išlyginti. Šiam darbui taip pat pravartu įsigyti garų lygintuvą, kurį galima pritaikyti net ir jautresnių audinių priežiūrai.Spauskite čia, jei norite apžiūrėti tokių modelių asortimentą. Tačiau jei visgi rinksitės klasikinį lygintuvą, turėtumėte nepersistengti su aukšta jo temperatūra ir drabužius lyginti išvirkščius: taip pasaugosite jų audinius.

Tinkamai laikykite drabužius

Galiausiai beliks pagalvoti apie paskutinį žingsnį – drabužių laikymą. Tikriausiai sutiksite, kad šiam aspektui skiriame mažiausiai dėmesio, tačiau ir jis ženkliai prisideda prie drabužių ilgaamžiškumo. Svarbu įsidėmėti, kad drabužius spintoje reikėtų laikyti tvarkingai sulankstytus ir palikti jiems pakankamai erdvės – taip išvengsite susiglamžymo. Kabinti patariama tuos audinius, kurie yra įnoringi ir ploni, o sunkesnius verčiau sudėti į spintą. Tai ypač pasakytina apie megztinius, kurių forma ilgainiui gali išsikraipyti. Taip gali nutikti ir su tais rūbais, kurių sudėtyje yra elastano. Savaime suprantama, kad spintoje reikėtų laikyti švarius drabužius – joje turėtų būti sausa ir vėsu, kad rūbai negautų drėgmės ir jų negalėtų pasiekti tiesioginiai saulės spinduliai.

Įsidėmėję ir praktiškai pritaikę šią informaciją, galėsite būti tikri, jog iš savo pusės padarėte viską, kad drabužiai galėtų būti kuo ilgiau dėvimi. Likusi dalis priklauso nuo audinių kokybės: nesuklysite, jei investuosite į tvaresnes, ilgai tarnaujančias medžiagas. 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode