Parama dėkojame




Sprogimas

Įsigaliojo pakeitimai, supaprastinantys atliekų apskaitos procedūras

procedurasNuo gegužės 16 d. įsigalioja Atliekų tvarkymo taisyklių ir Atliekas naudojančių ar šalinančių įmonių prievolių įvykdymo užtikrinimo tvarkos aprašo pakeitimai, kurie supaprastina atliekų vežimo lydraščių pildymą, jų pateikimą Vieningoje gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinėje sistemoje (GPAIS). Taip pat patikslinti reikalavimai atliekas naudojančių ar šalinančių įmonių prievolių įvykdymui užtikrinti.

Teisės aktų pakeitimais sudaryta galimybė koreguoti atliekų vežimo lydraštį, leisti ūkio subjektams taisyti dėl žmogiškojo faktoriaus atsiradusias klaidas, kurios daro įtaką atliekų apskaitos tikslumui. Be to, nuo šiol bus galima automatiškai patvirtinti lydraščius, kurių per nustatytą laiką nepatvirtino sistemos vartotojai.

Įvertinus tai, kad atliekos perduodamos ir alternatyviais būdais – konvejeriais, vamzdynais – ir kad atliekų srautas yra nuolatinis, sudaryta galimybė vienu įrašu per savaitę fiksuoti 7 dienų atliekų kiekio perdavimą.

Užtikrinant prievolių, susijusių su veiklos nutraukimu įvykdymą maksimaliąją hipoteka, atliekas tvarkanti ar naudojanti įmonė turės pateikti Aplinkos apsaugos departamentui nekilnojamo turto vertinimo ataskaitą. Tai leis teisingai nustatyti maksimaliąja hipoteka įkeičiamo turto vertę.

Taip pat nustatyti papildomi reikalavimai atliekas naudojančių ar šalinančių įmonių prievolėms ir sklandžiam atliekų naudojimo ar šalinimo techninių reglamentų atnaujinimo pagal galiojančius reikalavimus procesui užtikrinti. Nustatytas veiksmų planas, pagal kurį atliekas tvarkančios ar naudojančios įmonės pateiks atnaujintus techninius reglamentus.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode