Sprogimas

Patvirtintas didesnis šių metų biudžetas

Vasario 23 d. posėdžiavusi Mažeikių rajono savivaldybės taryba balsų dauguma patvirtino šių metų savivaldybės biudžetą. Jo projektas politikams pristatytas sausio mėnesį vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje, aptartas jungtiniame komitetų posėdyje.

 Dabartinis biudžetas didesnis nei ankstesniais metais, jį sudaro kone 79,8 mln. Eur pajamų, iš jų beveik 2,7 mln. Eur metų pradžios lėšų likutis ir per 80,2 mln. Eur asignavimų išlaidoms. Asignavimai viršija pajamas asignavimais iš skolintų lėšų 470 tūkst. Eur. 

Biudžeto lėšos skiriamos 9 Savivaldybės programoms – Investicijų, Kaimo teritorijų vystymo ir žemės ūkio plėtros, Ugdymo kokybės ir mokymosi aplinkos užtikrinimo, Kultūros veiklos ir sporto plėtros, Savivaldybės veiklos valdymo, Socialinės paramos įgyvendinimo, Infrastruktūros objektų plėtros, priežiūros ir modernizavimo, Aplinkos apsaugos ir sveikatos, Turto valdymo – įgyvendinti. 

Daugiausia – beveik pusė biudžeto – išleidžiama švietimui. Kita dalis asignavimų tenka bendroms valstybės paslaugoms, ekonomikai ir aplinkos bei socialinei apsaugai, poilsiui, kultūrai ir religijai, kitoms funkcijoms vykdyti. 

Šių metų biudžete pirmą kartą skirta lėšų – 50 tūkst. Eur – dalyvaujamojo biudžeto priemonėms įgyvendinti. Kartu su gyventojais bus sprendžiama dėl šių viešųjų lėšų panaudojimo – visi turės galimybę balsuoti už idėjas ir taip išrinkti geriausią. Taip pat numatyta 100 tūkst. Eur teikti finansinę paramą smulkiajam ir vidutiniam verslui. Kur kas daugiau – per pusę mln. Eur – skiriama privažiuojamųjų kelių prie daugiabučių namų ir jų kiemų rekonstravimui, kapitaliniam ir paprastajam remontui, priežiūrai. 

Per 520 tūkst. Eur skirta projektui „Darnaus judumo priemonių diegimas Mažeikiuose“, kurį įgyvendinant Ventos g. šaligatviai bus pritaikyti neįgaliesiems, pastatyta dviračių statymo aikštelių ir įrengtos autobusų stotelės Ventos, Tirkšlių, M. Daukšos ir Laisvės g. 

Iš Valstybės investicijų programos lėšų 575 tūkst. Eur skirta projektui „Mažeikių sporto ir pramogų centro Mažeikiuose, Sedos g. 57, statyba“ ir 232 tūkst. Eur – projektui „Mažeikių „Ventos“ progimnazijos sporto aikštynui atnaujinti“. 

Mažeikių miesto ir rajono pagrindinių gatvių rekonstrukcijai numatyta 700 tūkst. Eur. Taip pat skirta 210 tūkst. Eur miesto gatvių apšvietimo tinklams įrengti ir atnaujinti. Numatytos lėšos sodininkų bendrijų infrastruktūrai gerinti. 

Mazeikiai.lt skaidrė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode