Sprogimas

Premijos – Dž. Bidvai ir D. Komovienei

bidvaVasario 24 d. Mažeikių rajono savivaldybės tarybos sprendimais paskirtos Mažeikių krašto kultūros ir Rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos premijos Apdovanojimų komisijos pasiūlytiems kandidatams – Džeraldui Bidvai ir Danutei Komovienei. Premijos bus įteiktos šventiniuose renginiuose.

Krašto kultūros premija Džeraldui Bidvai – smuikininkui, ilgamečiam kamerinio orkestro „Kremerata Baltica“, Lietuvos kamerinio orkestro koncertmeisteriui, Tarptautinio Mažeikių meno festivalio meno vadovui – skirta už ilgametę aktyvią ir reikšmingą kultūrinę veiklą, kultūrinį šviečiamąjį darbą bei aukštus pasiekimus respublikiniuose ir tarptautiniuose festivaliuose.

Laureatas gimė 1976 m. Mažeikiuose. Mokėsi Mažeikių 5-ojoje vidurinėje (dabar – Senamiesčio progimnazija) bei Muzikos mokyklose. Vėliau tęsė mokslus M. K. Čiurlionio menų mokykloje. 1999 m. baigė Lietuvos muzikos akademiją, 2003 m. – Paryžiaus konservatoriją. Nuo 1997 m. – Baltijos šalių orkestro „Kremerata Baltica“ narys, koncertmeisteris ir pirmasis smuikas. Nuo 2010 m. – Lietuvos kamerinio orkestro koncertmeisteris ir pirmasis smuikas. Kaip solistas ir lyderis kviečiamas į prestižinius festivalius užsienio šalyse. Yra parengęs programas ir projektus su orkestrais, kameriniais ansambliais, atlikėjais ir dirigentais. Su orkestrais yra įrašęs per 20 kompaktinių plokštelių,  pelnęs prestižinių apdovanojimų. Nuo 2016 m. – Tarptautinio Mažeikių meno festivalio meno vadovas.

Rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos premija Danutei Komovienei – pedagogei, Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos „Carito“ reikalų vedėjai – skirta už rašytojos atminimo puoselėjimą, rašytojos pradėtos labdaringos, altruistinės veiklos tęsimą.

Laureatė gimė 1956 m. Radviliškyje. Nuo 1980 m. su šeima gyvena Mažeikiuose. Baigė Panevėžio A. Domaševičiaus medicinos mokyklą bei Šiaulių pedagoginį institutą. Dirbo Mažeikių ligoninėje, „Jievaro“ pagrindinėje mokykloje – auklėtoja, mokytoja, direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir socialiniam darbui. Baigusi pedagogės karjerą, aktyviai užsiima savanoriška veikla. Nuo 2017 m. yra Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos „Carito“ reikalų vedėja. Bendradarbiaujama su visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Mažeikių padalinio vaikų dienos centru. Organizuojami užsiėmimai vaikams ir jų šeimoms. Įkurti meninės keramikos, žaislų siuvimo būreliai. Vykdomi meniniai ir kultūriniai, paveldosaugos projektai, į jų veiklas įtraukiami ir į Mažeikius atvykę nuo karo nukentėję ukrainiečiai. Jie neatlygintinai mokomi lietuvių kalbos, padedama integruotis į vietos bendruomenę. Rengiamos labdaringos akcijos.

Mažeikių krašto kultūros premija skiriama kultūros ir meno kūrėjams už aukščiausius laimėjimus respublikiniuose ar tarptautiniuose konkursuose, novatorišką kultūrinę idėją ir jos įgyvendinimą Mažeikių krašte, ilgametę aktyvią ir reikšmingą kultūrinę veiklą, etnokultūros puoselėjimą, kultūrinį šviečiamąjį darbą. Premijos dydis – 1 500 Eur.

Rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos premija skiriama už rašytojos atminimo puoselėjimą, rašytojos pradėtos labdaringos, altruistinės veiklos tęsimą, literatūrinius pasiekimus. Premijos dydis – 1 000 Eur.

Premijos mokamos iš savivaldybės biudžeto asignavimų. Jos skiriamos vieną kartą.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode