Parama dėkojame




Sprogimas

Palestiniečiai katalikai pakvietė melstis už taiką

Palestinos katalikai prašo taikos malonės savo tėvynei. Šeštadienį, spalio 24 dieną visose palestiniečių katalikų parapijose Palestinoje, Izraelyje ir Jordanijoje rengiami jaunimo maldos susitikimai. Vigilija vyks Palestinos Švč. M. Marijos liturginės šventės dieną. Palestiniečių jaunimas melsis prašydami Viešpaties suteikti taikos malonę ypač dabar kai Jėzaus gimtinėje išaugo smurtas.

Palestinos krikščioniškojo jaunimo kapelionas kun. BasharFawadleh katalikiškai žinių agentūrai “Fides” paaiškino, jog Šventosios Žemės palestiniečių jaunimas melsis už taiką visame Artimųjų Rytų regione, ypač Jeruzalėje, kuri yra jų sostinė, šventasis Taikos miestas, kur vėl praliejamas kraujas, smurtaujama, prievartaujama, žudoma. Į maldos vigiliją katalikų parapijose kviečiamas visas Šventosios Žemės jaunimas, ne vien krikščionys. Pakviesti taip pat musulmonai ir žydai, kartu prašysime Dievą, Visagalį ir Gailestingąjį, kad paliestų žmonių širdis ir išvaduotų jas nuo neapykantos, baimės ir keršto, pareiškė palestiniečių jaunimo kapelionas.

Popiežius Pranciškus sekmadienį prieš Vidudienio maldą išreiškė gilų susirūpinimą dėl padėties Šventojoje Žemėje, paragino priešintis neapykantai ir smurtui taikos gestais. Šiuo momentu reikia ypatingos drąsos ir valios pasipriešinti smurtui ir žengti konkrečiais įtampos mažinimo žingsniais, sakė popiežius. Dabartinis Artimųjų Rytų kontekstas rodo, kad Šventajai Žemei labiau nei bet kada reikia taikos. To prašo Dievas ir žmonijos gerovė.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode