Parama dėkojame




Sprogimas

Rio de Žaneiro arkivyskupas: Brazilijai reikalingas broliškas dialogas

dialogasBraziliją apėmusi politinė poliarizacija kelia nerimą vietos Bažnyčiai, kuri ragina siekti taikos ir nutraukti smurtą.

Brazilijos vyskupų konferencija sureagavo į buvusio prezidento J. Bolsonaro šalininkų puolimą prieš Brazilijos parlamentą, reikalaudama nutraukti neramumus. Demonstrantų, užpuolusių tris pagrindinius politinius pastatus Brazilijoje – parlamentą, prezidentūrą ir Aukščiausiąjį Teismą – suimta virš 400.

Braziliją apėmusi politinė poliarizacija kelia nerimą vietos Bažnyčiai, kuri ragina siekti taikos ir nutraukti smurtą. Rio de Žaneiro arkivyskupas metropolitas kardinolas Orani João Tempesta taip pat sureagavo į valdžios pastatų šturmą Brazilijoje, jis matytas scenas apibūdina kaip apgailėtinas ir nurodo, kad tai išryškino pasidalijimą Brazilijoje. Atsižvelgdamas į tai, kardinolas paragino Brazilijos žmones siekti vienybės, megzti brolišką dialogą, kuris gerbtų šalies kultūrinę ir religinę įvairovę. Galiausiai kardinolas O. J. Tempesta ragina melstis „už dialogą, kad būtų galima žvelgti į ateitį ir kurti taikos bei klestėjimo laiką visiems“.

Brazilijos vyskupų konferencija savo Twitter paskyroje paskelbė pareiškimą, kuriame išsakė nerimą dėl rimtų ir smurtinių įvykių Brazilijoje. Vyskupų konferencijos pirmininkas ragina laikytis rimties, taikos ir nedelsiant nutraukti nusikalstamus išpuolius prieš demokratinę teisinę valstybę. „Šios atakos turi būti nedelsiant nutrauktos, o jų organizatoriai ir dalyviai turi būti patraukti atsakomybėn įstatymų nustatyta tvarka. Piliečiai ir demokratija turi būti apsaugoti“, – rašoma pranešime.

Po buvusio Brazilijos prezidento J. Bolsonaro šalininkų išpuolio prieš  parlamentą ir institucijų pastatus buvo suimta 400 žmonių. Tuo tarpu Aukščiausiasis Teismas nušalino Brazilijos sostinės gubernatorių, o socialinėms platformoms buvo nurodyta blokuoti smurtinę demonstrantų propagandą. Vėliau protestuotojai blokavo kelius ir greitkelius mažiausiai keturiose šalies valstijose.

(DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode