Sprogimas

COMECE pirmininkas: Bažnyčia Nikaragvoje rodo herojišką pavyzdį

rodoArtėja Matagalpos vyskupijos Nikaragvoje ganytojo Rolando Alvarezo bylos svarstymas – jis buvo numatytas kovo pabaigoje, tačiau gali būti paankstintas ir prasidėti jau vasario viduryje ar antroje mėnesio pusėje. Ši byla yra politinė, suregzta autokratiško prezidento Danieliaus Ortegos režimo nurodymu, kaip ir daugelio kitų režimą kritikavusių asmenų atžvilgiu.

Keli vyskupo bendradarbiai – kunigai, seminaristai, diakonas, pasaulietis – jau sulaukė 10 metų kalėjimo nuosprendžio už tariamą sąmokslą prieš valstybę ir klaidingų žinių skleidimą. Tuo pačiu kaltinamas ir vyskupas. Matagalpos vyskupo ir kitų šios vyskupijos bendruomenės narių teismas yra tik vienas iš platesnės represijų ir bauginimo bangos, nukreiptos prieš katalikų bendruomenę, epizodų.

Tačiau tokiame sunkiame kontekste ji nėra viena, jos herojiškumas yra regimas, užtikrino kardinolas Jeanas-Claude’as Hollerichas SJ, Liuksemburgo arkivyskupas, laiške Nikaragvos vyskupų konferencijai, kurį jis pasirašė kaip Europos Sąjungos vyskupų konferencijų komisijos (COMECE) pirmininkas.

„Tokiomis nepalankiomis aplinkybėmis mūsų mylimos Bažnyčios Nikaragvoje tikėjimo, paremti Evangelija ir bendruoju socialiniu gėriu, liudijimai kelia susižavėjimą ir nelieka nepastebėti“, – pažymi kardinolas Jeanas-Claude’as Hollerichas SJ. Pasak jo, Nikaragvos Bažnyčios ištikimybė Viešpaties Jėzaus Kristaus žiniai ir atsidavimas artimo labui yra pavyzdys ir modelis, kuriuo reikėtų sekti daugelyje kitų persekiojimo situacijų, kurių, deja, įvairiose pasaulio dalyse daugėja.

COMECE pirmininkas pasmerkė valstybinio persekiojimo priemones – katalikų radijo stočių ir kitų komunikacijos kanalų uždarymą, bažnyčių blokavimą ir kitus veiksmus, kurie pamina religijos laisvę bei teisingą socialinę tvarką. Jis pažadėjo, kad COMECE stengsis padaryti viską, ką gali, taip pat Europos Sąjungos institucijose, kad neteisingai apkaltintieji ir nuteistieji būtų išlaisvinti, kad Nikaragva būtų laisva, teisinga, demokratinė valstybė. (RK / Vatican News)  

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode