Sprogimas

Popiežiaus maldoje – žemės drebėjimas, Ukraina ir Nikaragvos vyskupas

maldojePo sekmadienio vidudienio maldos popiežius užtikrino savo maldą už žemės drebėjimo Turkijoje ir Sirijoje katastrofos bei karo prieš Ukrainą aukas ir Nikaragvoje režimo persekiojamą Bažnyčią. Popiežius paminėjo ir Nikaragvoje penktadienį nuteistą Matagalpos vyskupą Rolando Alvarezą.

Pranciškus visų pirma paminėjo žemės drebėjimo katastrofą Turkijoje ir Sirijoje. Popiežius ragino užtikrinti artumą, maldą ir paramą, pasakojo apie matytus žemės drebėjimo vaizdus, kalbėjo apie nukentėjusių žmonių kančias. „Melskimės už juos! Neužmirškime jų, galvokime, kaip jiems padėti“, – pažymėjo Pranciškus.

Popiežius prašė neužmiršti ir kenčiančios Ukrainos, meldė Viešpatį, kad atvertų taikos kelius ir atsakingiesiems suteiktų drąsos jais eiti.

„Gerokai įskaudino žinios iš Nikaragvos“, – tęsė Pranciškus ir pridūrė, kad negali šia proga nepaminėti Matagalpos vyskupo Rolando Alvarezo – „trokštu jam daug gero“, sakė popiežius Pranciškus. Jis paminėjo, kad Nikaragvos ganytojas nuteistas 26 metų kalėjimo bausme ir prisiminė iš Nikaragvos į JAV deportuotus žmones.

„Meldžiuosi už juos ir už visus, kurie kenčia tame brangiame širdžiai krašte“, – pridūrė popiežius. Ji paprašė visų melstis, Švč. M. Marijos užtarimu prašyti Viešpatį, kad atvertų politikų ir visų piliečių širdis taikai – „taika užgimsta tiesoje, teisingume, laisvėje ir meilėje; taikai reikia kantraus dialogo pastangų“, – sakė popiežius. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode