Parama dėkojame




Popiežius priėmė tarpreliginę delegaciją iš Didžiojo Mančesterio

manBalandžio 20 dieną popiežius Pranciškus priėmė tarpreliginę delegaciją iš Didžiojo Mančesterio, kurį sudaro miestas ir jį supančios apygardos. Delegaciją sudarė anglikonų, katalikų, musulmonų, induistų ir sikhų atstovai, prie jos prisidėjo ir Didžiojo Mančesterio meras bei keli kiti politikai. Tarpreliginės delegacijos iš Anglijos ir popiežiaus susitikimo tema: ekologija ir kova su klimato kaita.

Pasak popiežiaus, audiencijos dalyvių ekologinis įsipareigojimas iškalbingas, žinant, kad jie atvyko iš miesto, kurio vardas ir istorija yra labai susijęs industrine revoliucija, su milžiniška ekonomine ir technologine pažanga, bet tuo pat metu ir neigiamomis pasekmėmis gamtos bei žmonių aplinkai. Todėl mums reikia integralios ekologijos, kuri pripažįsta kiekvieno asmens orumą ir vertę, neužsimerkia prieš dramatiškas aplinkos degradavimo pasekmes, ypač vargšams, grindžia pagarbą aplinkai ir jos saugojimą. Turime pripažinti, kad aplinkos krizė ir socialinė krizė nėra dvi atskiros, bet viena ir ta pati krizė. 

Pasak popiežiaus, mūsų atsakas į šią krizę turi būti nauji ir į ateitį orientuoti ekonominiai modeliai, taip pat ryžtas keisti vartotojiškumo ir globalizuoto abejingumo pagimdytą „panaudok ir išmesk“ kultūrą, klampinančią pastangas iš tiesų spręsti šias problemas.

„Brangūs draugai, jūsų grupė išsiskiria liudijimu apie moralinę ir religinę mūsų pareigą saugoti aplinką, atsakingai administruotiną Dievo dovaną“, – pažymėjo popiežius, drąsindamas žadinti ekologinį atsivertimą audiencijos dalyvių bendruomenėse, remiantis savųjų religinių tradicijų išmintimi.

„Esminis šio indėlio aspektas yra jūsų, kaip tikinčių vyrų ir moterų, įsipareigojimas formuoti jaunų žmonių protus ir širdis, ir lydėti jų poreikį keisti kryptį, gyventi pagal į ateitį orientuotą politiką, kuria siekiama tvaraus ir integralaus žmogaus vystymosi“, – sakė Pranciškus. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode