Sprogimas

Gegužė su Marija: menas ir tikėjimas Vatikano soduose

marijaMarijos mėnesio proga Vatikano muziejai siūlo keletą ypatingų apsilankymų Vatikano soduose. Kultūrinė ir dvasinė kelionė, skirta atrasti botanikos stebuklus ir meno kūrinius, kuriais popiežiai norėjo pagerbti Mergelę.

Dešimt etapų, kaip kiekvieno rožinio slėpinio karoliukų, per kuriuos gegužės mėnesį, kiekvieną trečiadienį ir šeštadienį, Vatikano soduose vyks dvasinė, kultūrinė kelionė. Mergelei Marijai dedikuotas maršrutas yra daug daugiau nei paprastas kultūrinis ar gamtinis pasivaikščiojimas, jis skirtas atrasti popiežiaus soduose esančius Marijos vaizdus: tai piligriminė kelionė, dvasinė ir kontempliatyvi patirtis, kurią skatina tyla, meno kūrinių grožis, skirtas Dievo Motinai ir nuostabus botanikos sodas, žalioji erdvė, ramybės oazė, kuri užima apie pusę visos Vatikano valstybės.

Gegužė su Marija. „Šiame maršrute turėsite galimybę pamatyti daugybę Marijos statulų ir paveikslų, puošiančių Vatikano sodus, kuriuos popiežiai užsakė pagerbti Švč. Mergelei. Tai būdas būti su Marija šį jai skirtą gegužės mėnesį“, – pasakoja sesuo Emanuela Edwards, Vatikano muziejų edukacinės veiklos biuro vadovė. Kiekvieną stabtelėjimą lydi meno kūrinio pristatymas, istorijos, su kuria ji susijusi, paaiškinimas, sukalbama „Sveika, Marija“ malda.

Tarp šimtamečių alyvmedžių, kedrų, pušų, kiparisų, kuriuos supa nuostabūs gėlynai ir paukščių čiulbėjimas šį mėnesį bus galima grožėtis Mergelės Marijos atvaizdais, padovanotais popiežiams įvairiomis progomis. Vienas etapų – Lurdas, kur galima pasimelsti grotoje Nekaltai Pradėtajai Mergelei Marijai.

Ši piligrimystė vyks ne tik šeštadieniais, bet ir trečiadieniais, dieną, kai vyksta bendroji popiežiaus audiencija. Po audiencijos piligrimai galės leistis į šią dvasinę kelionę, kurią galima užsisakyti Vatikano muziejų interneto svetainėje.

(DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode