Parama dėkojame




Popiežius: mylėkime Jėzų ir būkime jo meilės ženklai

mylekimePopiežius Dangaus Karalienės maldos proga sekmadienį, gegužės 7 d., apmąstė Jėzaus paskutinės prieš mirtį kalbos tekstą iš penktojo Velykų sekmadienio Evangelijos skaitinio. Jėzus kreipiasi į išsigandusius mokinius juos ramindamas, kviesdamas nebijoti.

Jėzus savo mokinių neapleidžia, o vyksta jiems parengti vietos ir nuvesti iki tikslo. Viešpats šiandien ir visiems mums rodo, kur eiti, kad nukeliautume į tą nuostabią vietą, ir kartu paaiškina, kaip eiti, sakė Pranciškus sekmadienio vidudienį, prieš Dangaus Karalienės maldą ir palaiminimą kreipdamasis į maldai su juo į Šv. Petro aikštę susirinkusius žmones.

Jėzus sako savo bičiuliams ir visiems mums: Tėvo namuose yra vietos ir tau, būsi amžiams šiltai priimtas, aš esu danguje, kad parengčiau tau vietą. Anot Pranciškaus, tai žodis, kuris guodžia ir žadina viltį. Jėzus neatsiskiria nuo mūsų, o atveria kelią į mūsų galutinį tikslą: susitikimą su Dievu Tėvu, kurio širdyje yra vietos kiekvienam iš mūsų.

Mus gali prislėgti nuovargis, galime pasiklysti ar net žlugti, bet neturėtume iš akių išleisti galutinio gyvenimo kelionės tikslo, net kai rizikuojame jį visai užmiršti, kai nebekeliame pačių svarbiausių galutinių klausimų: kur einame? Link ko ko einame? Ko vertas mūsu gyvenimas? Be šių klausimų gyvenimą sutalpiname tik į dabartį, gyvename tik dienos iš dieną, be tikslo, be siekio. Gi mūsų tėvynė yra danguje. Neužmirškime gyvenimo tikslo didumo ir grožio, ragino Romos vyskupas popiežius Pranciškus ir tęsė:

Supratus tikslą iškyla kitas klausimas, kurį Evangelijos skaitinyje apaštalas Tomas uždavė Jėzui: „Kaipgi žinosime kelią?“ Jėzus atsako: „Aš esu kelias, tiesa ir gyvenimas“.

Taip, Jėzus yra kelias, kuriuo reikia eiti, kad gyventume tiesoje ir, Jėzaus žodžiais, kad apsčiai turėtume gyvenimo. Jis yra kelias, tęsė popiežius, todėl tikėjimas į jį nėra „idėjų paketas“, kurį turime tikėti, o kelias, kuriuo turime eiti, kelias, kurį turime įveikti, kelias su juo. Tai reiškia sekti Jėzumi, vedančiu į nepraeinančią laimę; sekti juo, ypač artumo ir gailestingumo kitiems gestais.

Štai kompasas, rodantis kelią į dangų: mylėti Jėzų, kuris yra kelias, kad taptume jo meilės žemėje ženklais. Šiandien atnaujinkime apsisprendimą už Jėzų, apsisprendimą jį mylėti ir eiti paskui jį. Švč. M. Marija, kuri sekdama Jėzumi jau pasiekė tikslą, tepalaiko mūsų viltį! (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode