Sprogimas

Automobilių oro kondicionierių pildymui – 3 mėn. garantija

Aplinkos ministerija siūlo įdiegti naują garantijų sistemą papildomiems transporto priemonių oro kondicionieriams. Kondicionierius pildantys subjektai prieš pildami dujas turės įsitikinti, kad iš įrangos nesusidaro jų nuotėkis. Užpildyti dujomis įrangą su nuotėkiu būtų draudžiama, kol nebus atliktas jos remontas.  

Tokią kontrolę numatančiu nauju straipsniu papildomas Klimato kaitos valdymo finansinių instrumentų įstatymas numatytų prievolę vairuotojams suteikti trijų mėnesių garantiją. 

Į kondicionierius pilamos fluorintos dujos sukelia stiprų šiltnamio efektą: vos vienai kondicionieriaus talpai užpildyti reikalingas šaltnešio kiekis turi tokį patį poveikį, kaip 1 tona anglies dioksido. Tai toks kiekis, kokį per visą savo gyvavimą sugeria 6 medžiai, tokį šiltnamio dujų kiekį išskiria iš Vilniaus į pajūrį nuvažiavę apie 20 vidutiniškai teršiančių lengvųjų automobilių. 

Dėl pasitaikančių nekokybiškai suteikiamų automobilių oro kondicionierių pildymo paslaugų nuolat skundžiasi ir rinkos dalyviai, pavyzdžiui, Lietuvos autoservisų asociacija. Pagerinta paslaugų kokybė prisidės įgyvendinant Žaliojo kurso tikslus, pagal kuriuos Europos Sąjunga užsibrėžusi iki 2030 metų išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį sumažinti 55 proc. 

Su Klimato kaitos valdymo finansinių instrumentų įstatymo projektu galite susipažintičia

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode