Sprogimas

Techninių apžiūrų skaidrumui didinti bus privaloma vykdyti vaizdo stebėjimą

stebejimaSusisiekimo ministerija toliau stiprina korupcijos prevenciją atliekant privalomąją transporto priemonių techninę apžiūrą. Susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio įsakymu įtvirtintas reikalavimas techninės apžiūros atlikimo patalpose vykdyti vaizdo stebėjimą ir daryti jo įrašą, kurį būtų privalu pateikti kontrolę atliekantiems pareigūnams. Tai įsigalios š. m. liepos 1 d.

„Techninių apžiūrų patalpų vaizdo stebėjimas nėra visiškai nauja antikorupcijos priemonė – apžiūras atliekančios įmonės jau kurį laiką savo iniciatyva vykdė vaizdo stebėjimą. Tačiau dabar tai tampa privaloma visoms techninių apžiūrų įmonėms, be to, įpareigojama vaizdo įrašus saugoti ir prireikus pateikti juos kontroliuojantiems pareigūnams“, – sako susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas.

Vaizdo stebėjimo reikalavimas numatytas papildytame reikalavimų techninės apžiūros įmonėms apraše. Taip siekiama užtikrinti techninių apžiūrų proceso skaidrumą, fiksuoti galimus korupcijos pasireiškimo atvejus ir įsitikinti, kad transporto priemonė tikrai buvo pristatyta į techninę apžiūrą atliekančią įmonę. Šį procesą kontroliuojančiai Lietuvos transporto saugos administracijai pareikalavus, įmonės privalės jai pateikti vaizdo stebėjimo duomenis.

Minėtas reikalavimas įsigalios liepos 1 d. Tai papildys birželio 1 d. įsigaliosiantį kitų korupcijos prevencijos priemonių paketą, nustatantį, kad privalomajai techninei apžiūrai pateiktoje transporto priemonėje negali būti palikta pinigų ar kitų daiktų, kurie nėra susiję su transporto priemonės naudojimu ir gali būti suprantami kaip bandymas papirkti techninės apžiūros kontrolierių. Kontrolieriai įpareigojami įspėti transporto priemonės savininką apie tokius paliktus daiktus, o pastebėjus juos arba savininkui atsisakius patraukti pašalinius daiktus – nutraukti techninę apžiūrą ir apie tai pranešti techninės apžiūros įmonės vadovui.

 

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode