Sprogimas

Panevėžyje bus diegiama viešojo transporto elektroninio bilieto sistema

bilietoPanevėžyje rengiamasi diegti viešojo transporto elektroninio bilieto sistemą: savivaldybė ir „Panevėžio keleivinis transportas“ antradienį pranešė pasirašę tai numatančią sutartį.

Pagal viešojo pirkimo sutartį su Estijos bendrove „Ridango“, už 1,6 mln. eurų bus įsigyjama, montuojama ir paleidžiama elektroninio bilieto sistemai reikalinga techninė ir programinė įranga.

„Panevėžiečiams ir miesto svečiams siekiame sukurti patikimą, patrauklų viešąjį keleivinį transportą. Džiaugiamės, kad elektroninio bilieto sistemos, kaip vienos iš darnaus judumo plano dalių, įgyvendinimas juda į priekį“, – pranešime cituojamas Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Jo teigimu, rangovas jau turi patirties diegti tokias sistemas Skandinavijos šalyse, taip pat ir Lietuvoje.

„Planuojame, kad jau šį rudenį viešojo transporto keleiviai galės naudotis patogia ir ganėtinai paprasta elektroninio bilieto sistema. Tikimės, kad tai bus svari paskata panevėžiečiams iš asmeninio transporto persėsti į viešąjį ir mieste keliauti darniai“, – teigė administracijos vadovas.

Miesto viešajame transporte ketinama įrengti vairuotojams patogius darbo kompiuterius, keleiviams – bekontakčius komposterius, o miesto centre esančiose šešiose stotelėse numatytos įrengti švieslentės, kuriose keleiviai galės matyti realiu laiku besikeičiančius grafikus, autobusų tvarkaraščius. Taip pat bus įdiegtas interaktyvus maršrutų žemėlapis, teikiama informacija apie darnaus susisiekimo galimybes su kitomis miesto dalimis, kita aktuali informacija apie miesto viešąjį transportą, darnųjį judumą.

Visi keleiviai, turintys išmaniuosius telefonus, galės realiu laiku stebėti pasirinktos stotelės informaciją apie atvykstančius autobusus „virtualioje stotelėje“.

Elektroninio bilieto sistemos įgyvendinimą planuojama atlikti dviem etapais: iki birželio vidurio parengti pačią bilieto sistemą (infrastruktūrą, programinę įranga, prieigas) ir iki liepos pabaigos – įdiegti elektroninį bilietą.

Didžioji dalis lėšų finansuojama Europos Sąjungos lėšomis, likusios – miesto biudžeto lėšos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode