Ministrė A. Pabedinskienė: „Būtinas tinkamas reagavimas į pokyčius ES“

Būtina tinkamai reaguoti į neigiamų demografinių tendencijų, staigių technologinių pokyčių ir nelygybės keliamus iššūkius Europos Sąjungoje (ES), todėl socialinės apsaugos sistemų tvarumas ir adekvatumas turi būti vienas iš pagrindinių ateities rūpesčių.

Tai ES užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų (EPSCO) taryboje Briuselyje vykusių debatų metu pabrėžė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Šiuose debatuose ministrai dalijosi įžvalgomis apie neatidėliotinas politikos priemones, kurios turi būti laikomos esminėmis Europos socialinių teisių ramsčiui, ir apie tai, ką reikia įgyvendinti reaguojant į būsimus darbo rinkos ir socialinių sistemų poreikius.

„Ne mažiau svarbi – atnaujinta lanksčių ir įtraukių užimtumo strategijų koncepcija, kuria būtų užtikrinama ir tinkama socialinė apsauga, o siekiant socialinės gerovės sistemų tobulinimo, būtinas visų suinteresuotų grupių efektyvus įsitraukimas bei bendradarbiavimas“, – sakė ministrė A. Pabedinskienė. A. Pabedinskienė pasidžiaugė, jog viešosios konsultacijos dėl Europos socialinių teisių ramsčio intensyviai vyksta ne tik ES lygiu, bet ir valstybėse narėse. Praėjusią savaitę Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje surengtose viešosiose konsultacijose įtrauktos ne tik Vyriausybės institucijos, bet ir socialiniai partneriai, pilietinės visuomenės bei akademinės bendruomenės atstovai.Tarybos metu priimtas bendras požiūris dėl Europos gyvenimo ir darbo sąlygų gerinimo fondo, Europos darbuotojų saugos ir sveikatos agentūros bei Europos profesinio mokymo plėtros centro įsteigimo reglamentų,patvirtintos pažangos ataskaitos dėl valstybių narių įstatymų ir kitų teisės aktų, susijusių su gaminių ir paslaugų prieinamumo reikalavimais direktyvos, dėl direktyvos, kuria įgyvendinamas vienodo požiūrio į asmenis principas ir dėl Komandiruotųjų darbuotojų direktyvos.

EPSCO taryboje taip pat patvirtintos tarybos išvados dėl Jaunimo garantijų ir Jaunimo užimtumo iniciatyvų, romų integracijos proceso paspartinimo bei moterų ir skurdo.

Ryšių su visuomene skyrius, tel.: 266 8122, 266 4258.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode