„Eurodebatų“ finale nugalėjo plungiškis, vilnietis ir biržietis

Gruodžio 12 d. Vilniuje, Europos namuose, paaiškėjo geriausi „Eurodebatų“ oratoriai. Pirmos vietos nugalėtoju tapo Modestas Šaltupis iš Plungės, antroji vieta atiteko Martynui Nesavui iš Vilniaus, trečią vietą iškovojo Dovydas Vidžiūnas iš Biržų. Visi šie jaunuoliai laimėjo pažintinį vizitą į Europos Sąjungos institucijas Briuselyje.

Nugalėtojas Modestas teigia, kad šiuo metu jaunimas dar yra per silpna jėga vienyti Europos Sąjungą ir stiprybei įgauti svarbu laikas – būtent jis gali padėti sparčiai augančiai Europai telktis ir būti dar labiau vieningesne. Martynas ir Dovydas tiki jau dabar stipriu jaunimo indėliu, vienijant Europos Sąjungą, bei kviečia jaunus žmones naudotis Sąjungos teikiamomis galimybėmis ir taip labiau pažinti vieni kitus.

Šešiolika geriausių Eurodebatų dalyvių, nugalėjusių savo miestų renginiuose, gruodžio 11 dieną Vilniuje dalyvavo viešojo kalbėjimo mokymuose, kuriuos vedė šios srities guru Igoris Vasiliauskas. Jau kitos dienos ryte jie varžėsi pusfinalyje, po kurio konkurso komisija išrinko 6 finalo dalyvius. Kotryna Najulytė (Šiauliai), Dovydas Vidžiūnas (Biržai), Ugnė Petrovaitė (Veisiejai), Guoda Taraškevičiūtė (Ukmergė), Modestas Šaltupis (Plungė) ir Martynas Nesavas (Vilnius) varžėsi finale ir pateikė savo idėjas, kaip jaunimas gali suvienyti Europos Sąjungą.

Finalo dalyvius vertino komisija, kurią sudarė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius, „Humoro klubo“ nariai Paulius Ambrazevičius ir Mantas Bartuševičius, LR Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, žurnalistai Rita Miliūtė ir Aurimas Perednis, viešojo kalbėjimo guru Igoris Vasiliauskas bei ekonomistas Gitanas Nausėda.

Lapkričio 21-25 dienomis šešiolikoje Lietuvos miestų bei miestelių vyko Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ir Jaunimo Europos komandos (JEK) narių įgyvendinamo projekto „Eurodebatai“ renginiai, kuriuose kalbas pristatė daugiau nei 100 dalyvių!

pazinkeuropa.lt informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode