Izraelis ir Japonija vertina bendradarbiavimą su Lietuva

Gruodžio 20 d. naujasis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas susitiko su J.E. Izraelio ambasadoriumi Amiru Maimonu ir J.E. Japonijos ambasadoriumi Toyoei Shigeeda.

Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas, puikiai susipažinęs su kokybiška lietuviška pieno ir mėsos produkcija, su naujuoju ministru išsamiai aptarė abi šalis dominančius eksporto klausimus, taip pat košerinio maisto gamybos galimybes. Izraelio  atstovas, pastebėjęs ir vieną juos su B. Markausku vienijantį pomėgį – žvejybą, papasakojo apie jų šalyje plėtojamą tvenkininę ir jūrinę žuvininkystę.

Prekyba su Izraeliu kol kas užima nežymią Lietuvos užsienio prekybos žemės ūkio ir maisto produktais dalį. 2015 m. daugiausia į Izraelį eksportuota lietuviškos kilmės gyvų galvijų, sūrių ir varškės, šokolado ir maisto produktų, turinčių kakavos, paruoštų maisto produktų iš javų grūdų, valgomųjų ledų.

Nors Lietuvą ir Japoniją skiria tūkstančiai kilometrų, abi šalys aktyviai bendradarbiauja. Pasak Japonijos ambasadoriaus Toyoei Shigeeda, vis daugiau japonų turistų, apsilankiusių Lietuvoje, vėl į ją sugrįžta. Jiems patinka ne tik pati Lietuva, bet ir nacionalinis lietuvių charakteris, draugiškumas. Didėja ir lietuviškų maisto produktų eksportas į šią šalį. Ambasadorius labai vertina lietuviškus grikius, tad, jo nuomone, Lietuvos augintojai tikrai galėtų kooperuotis ir auginti daug didesnius šios vertingos kultūros kiekius.

„Esame labai geros nuomonės apie Lietuvos žemės ūkį, tikimės, kad mūsų bendradarbiavimas daugelyje sričių tik stiprės“, – pabrėžė Žemės ūkio ministerijoje apsilankęs Japonijos ambasadorius.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode