Marcinkevičius




Mažeikiuose – Krizių centras

Vakar Mažeikiuose, Ventos g. 16, duris atvėrė BĮ Mažeikių rajono Socialinių paslaugų tarnybos Krizių centras. Ši įstaiga teikia paslaugas moterims ir vaikams, neturintiems kur gyventi dėl tam tikrų priežasčių. Kelerius metus mažeikiškėms šią paslaugą teikė VšĮ Telšių krizių centras.

Idėja

Dar vasarį Mažeikių r. savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Kekytė, vadovaudamasi nuo š. m. įsigaliojusio įstatymo pakeitimo nuostatomis, kurios įpareigoja savivaldybes užtikrinti smurtą patyrusio asmens apsaugą, pateikė pasiūlymą administracijos direktoriui. Šis ir Savivaldybės tarybos komitetai bei pati taryba pritarė centro reikalingumui. Čia smurtą patyrusieji galės gyventi iki pusmečio.

Linkėjo mažai lankytojų

Vakar į atidarymo šventę atvyko rajono vadovai, socialinių įstaigų, policijos komisariato, „Caritas“ atstovai ir kiti svečiai.

Šventę iškilmingai pradėjo Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos skaitovai, vaikinų kvartetas atliko dainą.

Socialinių paslaugų tarnybos direktorė Zita Jonauskienė, dėkodama prie to prisidėjusiems, pasidžiaugė, kad tarnyba plečiasi.

Sveikindamas kolektyvą įkurtuvių proga Savivaldybės meras Antanas Tenys linkėjo, kad Krizių centre lankytojų būtų kuo mažiau: „Norėtųsi, kad čia lankytojų nebūtų, kad visi gerbtume vienas kitą ir nereikėtų čia glaustis, kad žmonės taptų sąmoningesni. Tikėkimės, kad taip ir bus“.

„Kliudžiau“ namai

Prieš pašventindamas patalpas Mažeikių šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos vikaras kun. Paulius Jaraminas teigė, jog jam žodis „krizė“ asocijuojasi su vaikystėje skaitytu Jono Biliūno kūriniu „Kliudžiau“: „Tai yra, manau, neišvengiama. Žmogaus santykis yra pats sudėtingiausias, nes jie kalba, kitaip nei gyvūnai. Gal šis centras išmokys kalbėtis. Kai vienas sutuoktinis kalba, kitas klauso, gerai, o kai abu ima kalbėti – jau „kliudžiau“. Jei žmogus myli, jis klauso. Ir dažniausiai klauso ne ausimis, o širdimi. Šis centras – tvarstis, kuris leis nors šiek tiek gydyti kraujuojančias žaizdas“.

Garbingi svečiai buvo pakviesti ant molio plokščių uždėti savo delnų atspaudus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode