Parama dėkojame




progKirgizija trečiadienį pareiškė planuojanti uždrausti populiarią dalijimosi vaizdo įrašais platformą „TikTok“, apkaltinusi programėlę sukeliant priklausomybę vaikams ir kenkiant jų psichinei sveikatai.

Šalies kultūros ministerija pareiškime nurodė, kad gauna dažnus pranešimus iš organizacijų, kurios reiškia susirūpinimą dėl, jų vertinimu, žalingo šios programėlės poveikio.

„Pažymima, kad „TikTok“ panardina vartotoją į virtualų trumpų klipų pasaulį. Juos peržiūrėję paaugliai bando atkartoti tam tikrus vaizdo įrašus, o kai kurie iš jų yra pavojingi gyvybei“, – teigė ministerija.

Ji taip pat apkaltino programėlę negebant apriboti turinio, kuris, anot jos, kenkia vaikų sveikatai ir vystymuisi.

„TikTok“ neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Sugriežtinti socialinių tinklų kontrolę dėl jų galimo poveikio vaikams siekia ne viena šalis, įskaitant Jungtinę Karalystę ir Prancūziją.

Tačiau pastaraisiais mėnesiais Kirgizija taip pat buvo kritikuojama dėl to, kad suvaržė nepriklausomą žiniasklaidą, o teisių grupės sako, kad šioje Vidurio Azijos šalyje vis labiau varžoma žodžio laisvė.

„TikTok“, turinti apie milijardą aktyvių mėnesinių vartotojų, kitose šalyse susidūrė su apribojimais dėl įtariamo duomenų taisyklių pažeidimo ir buvo uždrausta Indijoje.

Programėlė taip pat griežtai prižiūrima Vakaruose dėl jos ryšių su Kinija. Ji priklauso kinų bendrovei „ByteDance“, neigiančiai, kad ją tiesiogiai kontroliuoja Pekinas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode