Marcinkevičius




Apie pasėlių deklaravimo taisykles – paprastai

Artėjantis žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimas tiek ūkininkams, tiek savivaldybių žemės ūkio skyrių darbuotojams kelia nemažai nerimo ir klausimų, tad Žemės ūkio ministerija organizavo  seminarų ciklą „Tiesioginių išmokų naujovės 2017 m.“, skirtą jų nežinomybei bei dvejonėms išsklaidyti.

Vasario ir kovo mėnesiais  dešimtyje apskričių buvo surengti seminarai, kurių metu buvo pristatytos visos aktualiausios naujienos ir pokyčiai, susiję su tiesioginėmis išmokomis bei jų administravimo tvarka. Į gausius klausimus atsakinėjo Žemės ūkio ministerijos, Nacionalinės mokėjimo agentūros ir VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro darbuotojai.

Seminarų dalyviams buvo pristatyta informacija dėl galimybių ir reikalavimų, siekiant pasinaudoti tiesioginėmis išmokomis bei Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos (KPP) priemone „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“, supažindinta su pagrindinėmis naujovėmis, laukiančiomis 2017 metais, suteiktos papildomos konsultacijos, susijusios su paramos žemės ūkio sektoriui klausimais.

Atsakymus į dažniausiai užduotus klausimus turo metu galite pamatyti čia. Šioje nuorodoje taip pat rasite atsakymus į, tikėtina, visus Jums rūpimus klausimus, susijusius su ES tiesioginėmis išmokomis.

Atkreipiame dėmesį, kad šiemet deklaravimas prasidės balandžio 10 d. ir baigsis birželio 6 d. Visi vėluojantieji deklaruoti šį darbą galės atlikti iki liepos 1 d., tačiau už kiekvieną uždelstą dieną galutinė paramos suma bus mažinama 1 proc.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode