Marcinkevičius




Žvejybai Baltijos jūroje siūlomos naujos kvotos

 

Kai kurių rūšių žuvų Baltijos jūroje bus galima sugauti daugiau, o kai kurių rūšių kvotas siūloma mažinti. Tai numatyta Europos Komisijos (EK) pasiūlymuose dėl žvejybos kvotų Baltijos jūroje 2019 m. Žvejai kviečiami pateikti savo pastabas ir pasiūlymus.

EK siūlo didinti žvejybos kvotas (jas gauna ir Lietuva) šioms žuvų rūšims: šprotams (padidėja 3 proc., palyginti su 2018 m. skirta kvota), vakarinėms menkėms (padidėja 31 proc., palyginti su 2018 m.), lašišoms (padidėja 15 proc., palyginti su 2018 m.).

Tačiau siūloma sumažinti kvotas (jas taip pat turi Lietuvos žvejai) šių žuvų sugavimams: centrinės Baltijos jūros dalies strimelėms (sumažėja 26 proc., palygti su 2018 m. skirta kvota) ir rytinės dalies menkėms (sumažėja 15 proc., palyginti su 2018 m.).

Minėtasis pasiūlymas pateiktas remiantis Tarptautinės jūrų tyrimų organizacijos rekomendacijomis ir 2016 m. patvirtintu Baltijos jūros daugiamečiu valdymo planu.

Galutinis sprendimas dėl kvotų bus priimtas 2019 m. spalio 15-16 d. vyksiančioje Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje.

Žemės ūkio ministerija kviečia visus žvejus iki 2019 m. iki rugsėjo 11 d. išsakyti savo nuomonę dėl žvejybos galimybių Baltijos jūroje.

Daugiau informacijos apie EK pasiūlymą: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LT/TXT/DOC/?uri=COM:2018:608:FIN&from=EN (norint atidaryti pagrindinį dokumentą, reikia aktyvuoti nuorodą „Link to document 1“, o jo priedą – „Link to document 2“)

Žemės ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode