Marcinkevičius




Dar vienas bankas ūkininkams teiks paskolas su valstybės garantija

 

„Luminor“ bankas, pasirašęs paskolų portfelio garantijų priemonės įgyvendinimo sutartį su Žemės ūkio paskolų garantijų fondu (ŽŪPGF), pradeda teikti paskolas ūkininkams su valstybės garantija. Paskolos lengvatinėmis sąlygomis bus teikiamos apyvartinėms lėšoms papildyti bei biologiniam turtui įsigyti.

Nuo šiol pasiskolinti apyvartai ar biologiniam turtui su valstybės garantija taps dar paprasčiau – užteks kreiptis į banką, o garantija bus suteikiama automatiškai. Ūkininkams paskolos išdavimo procesas taps paprastesnis ir greitesnis.

 

 

Pagal ŽŪPGF ir „Luminor“ banko sutartį, paskolų gavėjams bus taikomos palankesnės skolinimosi sąlygos, nes fondas garantuoja 80 proc. paskolos grąžinimą. Paskolos teikiamos ne ilgesniam nei 36 mėn. laikotarpiui. Didžiausia garantuojamos paskolos suma žemės ūkio subjektams – iki 50 tūkst. Eur, o pripažintoms žemės ūkio kooperatinėms bendrovėms – iki 300 tūkst. Eur. Planuojama, kad iki 2020 m. pabaigos tokių paskolų bus išduota iki 25 mln. Eur. Paskolos su valstybės garantija leis aukštesnės rizikos ūkiams gauti finansavimą, ir lengviau plėsti savo veiklą.

ŽŪPGF administruojama paskolų portfelio garantijų priemonė vykdoma panaudojant valstybės lėšas, tai sudaro palankesnes sąlygas žemės ūkio subjektams pasiskolinti lėšų apyvartai bei biologiniam turtui įsigyti.

Paskolos verslui https://finbro.lt/verslo-paskolos/

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode