Parama dėkojame




Lietuvos Raudonasis Kryžius kviečia savanorystei Mažeikiuose

raudkryziusmazeikiuose2024 m. sausio mėn. 12 d. Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) šventė jau 105 gimtadienį. Tai viena seniausių ir didžiausių humanitarinių organizacijų Lietuvoje.

Nuo praėjusių metų rugsėjo mėnesio LRK vis aktyviau veikia ir Mažeikiuose. Savanorių veiklą Mažeikiuose organizuoja ir prižiūri Šiaulių skyrius – Šiaulių skyriaus vadovė Aistė Žalevičienė, kontaktinė informacija: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., +370 609 76 158.

Mažeikių savanoriai aktyviai dalyvavo akcijoje „Gerumo dienos 2023“ ir paskutinį 2023 m. lapkričio savaitgalį teiravosi praeivių „Gal dar vieną gerą darbą šiemet?“. Mažeikiuose tokia akcija buvo vykdoma pirmą kartą ir pavyko puikiai – surinkta įspūdinga suma pinigų. Nuoširdus ačiū visiems prisidėjusiems. Surinktos lėšos bus skiriamos trumpojo humanitarinės pagalbos numerio 111 veiklai vykdyti ir plėsti.

Programa „Nelaimėje neliksi vienas, skambink 111“ bene aktyviausiai šiuo metu veikianti programa Mažeikiuose. Jos tikslas – būti arčiau krizėje atsidūrusių žmonių ir ištiesti pagalbos ranką tada, kai jos reikia labiausiai. Džiaugiamės galėdami atliepti gaunamus pagalbos prašymus ir būti naudingi. Dažniausiai trumpuoju numeriu skambina ir pagalbos prašo vieniši žmonės, esantys pažeidžiamose grupėse: senjorai, gausios šeimos tėvai ar negalią turintys žmonės, gyvenantys nepritekliuje ir prašo pagalbos maistu, drabužiais, avalyne, higienos priemonėmis.

Tam, kad nuveiktume dar daugiau, mums reikia Jūsų – aktyvių, neabejingų ir atsakingų žmonių, norinčių ir galinčių prisijungti prie mūsų šaunios kompanijos. Prisijungti visiškai nesudėtinga – internete užpildykite anketą Savanorystė forma – Redcross ir pasirinkite programą „Humanitarinis numeris 111“ arba kitą, kuri Jums priimtina. Galite pasirinkti vieną ar kelias programas, kuriose galėtumėte būti naudingas/-a.

Daugiau informacijos ir aktualių naujienų rasite Lietuvos Raudonasis Kryžius | Įkvėpti pirmi padėti krizėje! (redcross.lt) bei socialiniuose tinkluose:

– Lietuvos Raudonasis Kryžius / Lithuanian Red Cross,

– Lietuvos Raudonasis Kryžius  – Šiaulių skyrius arba

– Lietuvos Raudonasis Kryžius – Mažeikių savanoriai

Gera daryti gerus darbus savo rankomis, pabandyk.

Nedrąsu pradėti arba kyla klausimų? Susisiekite su manimi (tel. +370 618 32 956, Messenger Edita Jankuvienė) arba kitais nurodytais kontaktais.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode